Akne

179 Produkter
Är du ute och letar efter något inom kategorin Akne så kan du sluta leta. Här har vi samlat produkter från kända återförsäljare. Om produkten inte går att hitta inom kategorin Akne så finns det med säkerhet andra kategorier med massvis av spännande artiklar att bläddra bland. Välkommen att utforska hela sortimentet vi har att erbjuda till härliga online priser.
Filtrera varumärke
Sortera

Akne

Hitta produkter inom kategorin Akne till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Akne.

Akne (alternativt stavat acne), fackmässigt även benämnt acne vulgaris och i vardagligt tal också kallat finnar, är en godartad hudsjukdom som innebär utslag på eller under huden orsakade av en inflammation i talgkörtlar. Inflammationen anses i sin tur vara orsakad av en tillväxt av vanliga hudbakterier (särskilt Propionibacterium acnes). I puberteten får nästan alla finnar, vilket beror på en ökning av hormoner som kallas androgener i kroppen (gäller båda könen). Ett alternativt namn för små finnar är kvisslor.Orsaken kan förklaras som en igensättning eller inklämning av porer (hårfolliklar), som dels hindrar utflödet av talg till hudens yta varvid en så kallad pormask, en komedon, uppstår, dels stimulerar en självförstärkande inflammatorisk reaktion. År 2010 var globalt ungefär 650 miljoner människor drabbade av akne, vilket motsvarade 9,4 procent av världens befolkning. Nästan 90 procent av alla tonåringar har akne.Vanliga områden att drabbas av akne förutom ansiktet är nacke, bröst och rygg, de områden på kroppen där hudens porer är som störst och mest utvecklade. Andra kroppsdelar såsom mage, axlar och innanlår kan också drabbas men oftast i mindre grad.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
ACO Spotless Spot Treatment Overnight Parfymfri 10 ml