Arganolja Silkesdroppar

3 Produkter
Här finns produkter i kategorin Arganolja Silkesdroppar. Välkommen att bläddra bland alla produkter som vi har att erbjuda inom kategori Arganolja Silkesdroppar. Om man frågar oss så ska det vara lätt att hitta vad man söker och det ska inte vara krångligt eller besvärligt. Vi listar alltid den mest prisvärda produkten som vi kan hitta som här inom kategorin Arganolja Silkesdroppar.
Filtrera varumärke
Sortera

Arganolja Silkesdroppar

Hitta produkter inom kategorin Arganolja Silkesdroppar till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Arganolja Silkesdroppar.

Arganolja är en gul vegetabilisk olja som framställs ur arganträdets frön.Oljan är rik på vitamin E, antioxidanter och essentiella fettsyror. Oljan används traditionellt som en matolja i det marockanska köket. Den används också som en skönhetsprodukt, bland annat för att motverka uttorkning av huden och för att ge håret styrka och lyster och den kan också användas för att tillverka en gul tvål.Inom folkmedicinen har oljan använts mot olika hudåkommor, alltifrån akne till vattkoppor och brännsår. Oljan betraktas traditionellt som allmänt hälsosam och även som ett afrodisiakum.I ursprungsområdet, Marocko, har oljan använts mycket länge. Oljan var känd av fenicierna och den omnämns i en text om läkemedel av Abu Muhammad ibn al-Baitar från 1219. Arganolja importerades till Europa redan på 1700-talet men kunde inte konkurrera med olivoljan. I slutet av 1900-talet steg arganoljan snabbt i popularitet och pris när dess användbarhet och egenskaper som en skönhetsolja och ingrediens i kosmetiska produkter fick uppmärksamhet internationellt. Oljan betingar mycket höga priser jämför med de flesta andra vegetabiliska oljor. De höga priserna beror på arganträdets begränsade förekomst och på att det går åt en stor mängd frukt per liter framställd olja samt på att framställningen är tidskrävande och efterfrågan ökande. För att framställa en liter arganolja behövs det ungefär 35 kg torkad frukt vilket motsvarar cirka 100 kg färsk frukt.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Wella Professional Oil Reflections Light Oil 100ml