Fett hår

11 Produkter
I kategorin Fett hår finns ett urval framtaget av oss som kommer ifrån kända återförsäljare. Vi listar bara produkter av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Letar du efter någonting speciellt i kategorin Fett hår så hittar ni det på den här sidan. Ett tips från oss är att alltid jämföra produkter online innan köpet för ha möjligheten att spara pengar till annat.
Filtrera varumärke
Sortera

Fett hår

Hitta produkter inom kategorin Fett hår till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Fett hår.

För fett i människors och djurs kroppar, se fettvävnad. För smörjmedel, se Smörjolja och smörjfett. Fett är ett energigivande näringsämne, liksom protein och kolhydrater. Fett består framför allt av triglycerider, som i sin tur är uppbyggda av olika fettsyror. Fettsyrorna delas grovt in i mättade, enkelomättade och fleromättade fettsyror. De enkelomättade och fleromättade utgör tillsammans omättade fettsyror. Förutom triglycerider består fettet i maten av fosfolipider och kolesterol, som även kan bildas i kroppen.I kroppen ingår fett i cellmembran och nervfibrer. Det används även som bränsle och lagras som framtida energiförråd i fettvävnader. Fett i kroppen fungerar även som ett skydd av de inre organen och har en värmeisolerande funktion i kroppen i form av underhudsfett.Fett utvinns ur djur och växt-celler och därför skiljer man på vegetabiliska fetter (växt) och animaliska fetter (djur). Fett kan vara fast, halvfast eller flytande. Avgörande för fetters smältpunkt är dels de ingående fettsyrornas längd, dels hur stor del och i vilken grad de är mättade. Långa mättade fettsyror medför en högre smältpunkt och ett fett som är fast. Fett innehåller mest energi av de energigivande näringsämnena, nästan 9 kcal per gram fett. Det är ungefär dubbelt så mycket som protein och kolhydrater som båda innehåller strax över 4 kcal per gram.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Shu Uemura Cleansing Oil Shampoo Dry Scalp & Hair 400ml