Tandprotes Bettskena

15 Produkter
Artiklar från Tandprotes Bettskena finns i listan nedan. Missa inte att fynda bland spännande produkter till sköna online priser. Känn friheten att bläddra runt bland allt inom kategorin Tandprotes Bettskena. Du kanske hittar något till dig själv eller en fin present till någon du tycker om. Här har vi samlat produkter av hög kvalitet från kända återförsäljare.
Filtrera varumärke
Sortera

Tandprotes Bettskena

Hitta produkter inom kategorin Tandprotes Bettskena till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Tandprotes Bettskena.

En tandprotes är en protes med konstgjorda tänder. "Löständer" är en äldre, men fortfarande använd benämning; kallas även tandgarnityr. Tandprotesen uppfanns av apotekaren Alexis Duchâteau (1714–1792) år 1774 i Frankrike. Några typer är helprotes – för ersättning av helt tandlös över- eller underkäke partiell plattprotes – för ersättning av delvis tandlös över- eller underkäkeEn avtagbar helprotes består av tandköttsersättning i akrylbaserad plast och av tänder, även de tillverkade i plast. Den partiella plattprotesen är även den tillverkad i akryl med plasttänder, men består dessutom av ett metallskelett som fungerar som ihophållande element i protesen. Till akrylatkänsliga patienter tillverkas tandköttsersättningen (protesbasplattan) vanligtvis i gummimaterialet kautschuk. Den avtagbara protesen tas med fördel ut då man ska sova, främst för att motverka svamptillväxt på slemhinnan. Är man noggrann med rengöringen av protesen går det bra att ha den i munnen även om nätterna. Tillverkning av tandprotesen sker av en tandtekniker, på uppdrag av en tandläkare. Protesstomatit är en inflammation i munslemhinnan som är resultatet av en illasittande eller dåligt renhållen tandprotes.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
ProFast Superfixativ 40 g